Feestelijke opening bij fusieclub FC IJsselmonde

Voorzitter FC IJsselmonde E. vd Mooren

Het heeft iets langer geduurd, maar eindelijk is het nieuwe onderkomen van FC IJsselmonde vrijdagavond geopend op het vernieuwde sportpark aan de Buitendijk.

Hiermee gaan drie namen als, DHZ, SV Lombardijen en Maasstad/Tediro de geschiedenis boeken in als amateurverenigingen die ooit op Varkenoord voetbalde. FC IJsselmonde speelt niet meer op Varkenoord, maar op Sportpark Olympia. Overigens is de locatie hetzelfde gebleven. De ingang ligt aan de Olympiaweg met de daarbij behorende parkeerplaatsen van het vroegere Clara-ziekenhuis. Deze zijn weer in ere hersteld voor de bezoekers van het sportpark om te parkeren.

Voorzitter E. van de Mooren sprak  de afgeladen menigte toe in de nieuwe kantine waar verlichte letters van FC IJsselmonde prijkte boven de bar. Een immens grote kantine, waarin totaal 700 leden hun weg zullen vinden naar een potje voetbal in het weekend en hun trainingen. De vereniging bestaat uit senioren, jeugd en zelfs een dames elftal. Gespeeld wordt er op de zaterdag en de zondag! Ook is er zelfs een zaalvoetbalteam!

E. vd Mooren en Weth, A. Visser (sport)

Wethouder Dhr. A. Visser (Sport), die ook aanwezig was, noemde het nieuwe onderkomen misschien wel één van de mooiste in Nederland op dit moment! Door het overhandigen van de nieuwe vlag van de fusieclub van FC IJsselmonde aan de voorzitter was dan daar het moment dat het nieuwe onderkomen voor geopend was verklaard.

Daarnaast was er ook een afvaardiging namens de KNVB aanwezig. Dhr E. Goverde wenste namens de voetbalbond de nieuwe vereniging veel succes toe! Daarbij overhandigde hij een presentje namens de voetbalbond.

Na de officiële opening werden door menig oud leden, die aan de wieg stonden van eerder genoemde drie voetbalverenigingen, de mooie tijden van weleer opgehaald. Eind jaren vijftig begonnen zij als jonkies met voetballen op sportcomplex Varkenoord, en ondanks zij niet meer voetballen door hun leeftijd zijn zij nog altijd lid gebleven van hun club.

Oud leden SV Lombardijen

Wie toen gezegd had dat hun club in de toekomst ooit moest gaan fuseren zou voor gek worden verklaard. Dat feit werd dus vanavond bekrachtigd. FC IJsselmonde is er, en morgen gaat men verder met de competitie vanuit een nieuw onderkomen!

 

Clubverzamelgebouw Olympia. Twee verenigingen, FC IJsselmonde en HC Feijenoord.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.