Singel Oude Watering moet beter afgeschermd worden

Singel Oude Watering

Maandagavond 28 januari werd de buurt opgeschrikt door de val van een bejaarde vrouw in de singel van de Oude Watering. Gelukkig waren er op dat tijdstip veel mensen op straat,  en volgens een buurvrouw van het slachtoffer zijn er twee jongens direct de sloot ingesprongen om de vrouw te redden.

Hoe het slachtoffer terecht is gekomen in de singel is nog niet duidelijk! De vrouw is naar het ziekenhuis vervoerd, maar over haar toestand is nog weinig bekend. De buurt is hevig geschrokken van het voorval. Volgens een buurvrouw is zij een alleenstaande vrouw met weinig familie om zich heen, naar zij weet te melden.

Het is natuurlijk ook een gevaarlijke situatie volgens de buurvrouw van het slachtoffer. Beide zijde van dit gedeelte is totaal niet afgeschermd om dit te voorkomen. Als men erin valt dat moet je maar het geluk hebben dat zoals nu omstanders erachter aanspringen om je te redden.

Nu waren het twee medebewoners die accuut reageerde en waarschijnlijk zonder erbij na te denken er achteraan sprongen in het ijskoude water. Dan is de vraag hoe krijg je een persoon in die toestand uit het water? Niet dus! Er is geen enkele mogelijkheid om een slachtoffer uit het water te hijsen zonder een hulpmiddel. Het water ligt vrij diep tussen twee muren die opgetrokken zijn uit rode bakstenen, minimaal een meter hoog!

De suggestie dat de gemeente nog eens kritisch naar deze (gevaarlijke) situatie moet kijken, en dat men maatregelen hier treft, zal zeker niet misstaan? Welke oplossing je ook verzint het zal geld gaan kosten? Waaraan men dan moet denken? Minimaal vier trappen, weerszijde verdeeld over de gehele lengte van de singel, en daarbij het planten van het nodige groen tussen de bomen! Dit in de hoop dat de situatie hierdoor een stuk verbeterd qua veiligheid, en dat men niet zomaar de singel in loopt of valt!

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.