Praten over sexting via project “Onwijze moeders”

Mark Jurgens

Vanochtend was er een bijeenkomst van “Onwijze Moeders” in het wijkgebouw de Focus in Beverwaard.

Dit project is vorig jaar door de politie opgestart in de Beverwaard, olv Mark Jurgens! “Onwijze moeders” project zelf is een initiatief vanuit Delfshaven zo’n tien jaar geleden. Doel is het samenwerken en bundelen van krachten in de wijk, en om onderwerpen bespreekbaar te maken tussen bewoners, in dit geval de moeders, en de politie. Onderwerpen waaronder nepvuurwapens en (jeugd)criminaliteit worden bespreekbaar gemaakt om maar twee voorbeelden te noemen.

In het wijkgebouw de Focus ging het vandaag, samen met netwerkpartners, en moeders uit de wijk, over sexting! Een beladen onderwerp die bij iedereen nog niet bekend was. Het internet met de sociale media websites is erg populair onder jongeren, en de politie wees op de gevaren van het delen van een pikante foto.

De gevolgen kunnen enorm zijn voor het betreffende persoon die met sexting te maken krijgt. De politie gaf aan wat zij kunnen betekenen, en in wat voor traject men belandt als zij hiermee aan de slag gaat. De moeilijkheid is om een pikante foto van het internet af te krijgen, vaak omdat men te maken heeft met internationale social media bedrijven!

Meer info over dit onderwerp via e website vraag het de politie.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: