Schotse Hooglander kalfje geboren op Eiland van Brienenoord

Kalfje geboren Eiland van Brienenoord
Kalfje geboren Eiland van Brienenoord

Leuk nieuws vanaf Eiland van Brienenoord. Schotse Hooglander is bevallen van een kalfje! Kalfje is goed te zien, maar houd afstand!

Dat was het bericht van Maarten de boswachter die het Eiland van Brienenoord beheerd voor het Zuid Hollands Landschap. Op zijn twitter account plaatste hij drie foto’s, waarvan twee van het pasgeboren kalfje die waarschijnlijk op 3 december is geboren op het eiland! De boswachter vraagt ook aandacht aan de bezoekers van het eiland, via een pamflet, om niet te dicht in de buurt te komen van de pasgeborene.

Dit is de tweede op achtereen volgende jaar dat er een kalfje geboren werd op het eiland. Of we het lang te zien kunnen krijgen is nog maar de vraag. In de december maand worden de Hooglanders altijd verplaatst naar de Landtong bij Rozenburg. Dit doet men omdat er te weinig voedsel is op het eiland. De Hooglanders worden daar voorzien van voedsel, om daarna in het voorjaar weer terug te keren.

Het Zuid-Hollands Landschap is een natuurbeschermingsorganisatie in de drukste provincie van het land. Wij stellen natuur veilig door gebieden aan te kopen, deze te onderhouden en voor iedereen toegankelijk te maken. Dat doen we al sinds 1934!

Foto: M. van de Valk, boswachter

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.