School het Open Venster verkeert in zeer slechte staat

Huidige Open Venster

Na een bezoek aan de school het Open Venster in Lombardijen door de PvdA kort geleden is men zich rot geschrokken over de staat van het pand waarin deze verkeerd.

De school had allang in een nieuw pand moeten huisvesten circa 500 meter verderop aan de Catullusweg in Lombardijen. De complexiteit van de bouw van deze school liep tot nu toe op en fiasco uit waarbij de gemeente Rotterdam al vele miljoenen mee verloor! Tot nu toe werd er becijferd dat er 15 miljoen is ingestoken. Nu staat er alleen nog een betonnen karkas! De eerste aannemer werd weggestuurd door fouten in de houtenconstructie, deze werd toen deels weer afgebroken. Een Duitse firma zou de school gaan afbouwen, maar zag hier op het laatste moment toch vanaf.

Het huidige pand is volgens de PvdA nog langer onverantwoord om lessen te laten volgen voor kinderen, en les te geven door docenten! Sinds het besluit, zo’n tien jaar geleden al weer, is er niet of nauwelijks geïnvesteerd of onderhoud gepleegd in het huidige gebouw. Logisch omdat er destijds op korte termijn nieuw gebouwd zou gaan worden!

De kliminstallatie is verouderd er hapert regelmatig. Kozijnen zijn doorgerot. Speeltoestellen op het schoolplein zijn vergaan, en zo zijn er nog wel meer punten op te noemen.

Bouw Open Venster op de lange baan!

Ook al zou de beslissing vallen dat de nieuwe school wordt afgebouwd dan zit men nog wel een paar jaar in het huidige gebouw. Daarom heeft men  schriftelijke vragen gesteld aan het College van Rotterdam. Hier in vraagt men de huisvesting van het Open Venster te verbeteren samen met de school en ouders in een plan. Deze middelen moeten komen via een huisvestingsbudget.

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.