Scholen balen, geen extra geld voor asielkinderen

George Leuver, directeur RK de Regenboog
George Leuver, directeur RK de Regenboog

Basisscholen in Rotterdam willen dat de overheid meer geld uittrekt voor onderwijs aan kinderen van vluchtelingen. ‘Staatssecretaris Dekker moet gewoon over de brug komen met geld”, klinkt het.

De staatssecretaris van Onderwijs besloot onlangs dat de basisscholen maar een jaar extra geld krijgen voor de scholing van asielkinderen. Dat gaat tegen het zere been van veel scholen, die vrezen dat het besluit ten koste gaat van Nederlandse leerlingen.”We balen er ontzettend van”, bevestigt directeur George Leuver van de Rotterdamse basisschool De Regenboog. Kinderen van vluchtelingen zouden na een jaar taalles vaak nog niet ver genoeg zijn om al aan te schuiven bij Nederlandse leeftijdgenootjes.Gebeurt dat toch, dan hebben leerkrachten straks minder tijd voor ‘onze leerlingen’, waarschuwt de schooldirecteur. ”En ze verdienen die aandacht ook.” Leuver vindt dat staatssecretaris Dekker de portefeuille moet trekken voor extra scholing.

Wethouder
Leuver staat niet alleen in zijn roep om meer financiële steun om goed onderwijs te garanderen. Ook de Rotterdamse wethouder Hugo de Jonge vindt dat de regering meer geld moet uittrekken voor de asielkinderen.

”Deze week zijn er ook weer gesprekken, ook met de staatssecretaris, om te zorgen dat dat tweede jaar er wel gaat komen”, zegt de wethouder. Hij wijst erop dat naast de schoolbesturen ook de Tweede Kamer heeft gevraagd om meer financiering.

Bron: RTV Rijnmond

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.