Schade jaarwisseling beperkt, wég met die vuurwerkresten

Beverwaardseweg
Beverwaardseweg

De Beverwaard mag terugkijken op een rustige jaarwisseling. Vooral de schade aan particuliere, en gemeentelijke eigendommen blijken tot nu toe mee te vallen. Drie ondergrondse vuilcontainers kregen een brandje te verduren, en zoals eerder vermeld werden twee brievenbussen ontdaan van de afsluiting d.m.v. vuurwerk. Deze balans werd opgemaakt door de Beverwaardigheden op 1 januari.

Het is niet bekend of er nog mensen zijn opgepakt, maar aan de Houdringeweg kwam de ME uit voorzorg pols hoogte nemen toen de brandweer een brandje moest blussen. Volgens een bewoner was er niet veel aan de hand, en alles verliep verder rustig. De straat heeft een reputatie gekregen na de vorige jaarwisseling. Het liep toen uit op schermutselingen tussen ME en aanwezigen. Dit kwam eigenlijk doordat er mensen van buitenaf hier waren die de boel verpestte op dat moment, aldus een bewoner. Hij, en nog drie andere bewoners van de Houdringeweg stonden driftig de vuurwerkresten op te ruimen in de straat. Het moet maar, anders blijft het een puinhoop, en dan te bedenken dat ik zelf geen stukje vuurwerk heb aangeraakt! Een goede tip kwam van de bewoner om bij de verkoop van vuurwerk er een speciale zak bij te doen. Kan men gelijk er de vuurwerkresten in doen na het afsteken!

Ook op de Alerdincksingel nabij de Beverwaardseweg had men ook al de bezem, en de schep ter hand genomen om de restanten vuurwerk op te ruimen. Zelfs een gedeelte van het fietspad werd ook geveegd. Met volle scheppen verdween het in de kliko. Ook hier was het motto we kunnen dit niet weken laten liggen, de Roteb heeft er zijn handen vol aan de komende dagen.

Zoals eerder vermeld bleef de schade zeer beperkt. Zelfs de abri’s van de RET hadden geen schade alsmede vuilnisbakken van de gemeente voor zover overzienbaar. Een zeer treffende situatie was er te aanschouwen op de Beverwaardseweg. De abri, en de prullenbak was nog heel, en er stond een zak met vuurwerkresten naast.

Vuurwerk opruimen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.