Opzetten Buurtpreventie in Beverwaard noodzakelijk?

Vorig jaar begin november was op deze zelfde plaats nog een overleg tussen bewoners, gemeente, politie, stadstoezicht, en een jongerenwerker over dit probleem. De suggesties die toen gedaan zijn zouden door de gemeente meegenomen worden om tot een oplossing te komen. Dit vraagt om geduld bij de bewoners wanneer dit zichtbaar wordt?

De roep om een Buurtpreventie in de Beverwaard wordt steeds groter onder haar bewoners. Dit was n.a.v. de misdragingen kort voor het einde van het vorig jaar in twee parken in de wijk. Daar werden een container, en plastic kratjes van bier in brand gestoken. Gemeente eigendommen moesten het ook ontgelden! Lege flessen belanden in struiken of worden stuk gegooid op trottoir met alle gevolgen van dien voor overige gebruikers van de parken.

Vandaag op 3 januari constateren we weer dezelfde problemen in het park aan de Schinnenbaan. Ook nu is er weer brand gesticht, en het lijkt erop dat de kliko’s in de wijk ook niet meer veilig zijn, want er ging er een in vlammen op. Daarnaast waren de nodige lege flessen en glasscherven te vinden op en rond het podium.

De reactie’s over dit probleem op het Facebook Beverwaard Magazine en op de Beverwaardigheden logen er niet om de vorige keer. Het idee werd geopperd om een buurtpreventie op te richten ten einde dit probleem aan te pakken. Gemeente en politie kunnen ook niet alles oplossen, maar een Buurtpreventie die een controlerende taak heeft in een wijk kan hier aan bijdrage.

Het Buurtpreventie-team wordt gefaciliteerd door de gemeente d.m.v. zichtbare kledij, zaklampen, en communicatiemiddelen die het team in staat stelt direct te communiceren met de politie. De bedoeling is dat zij op vrijdag en -zaterdagavond op een vast tijdstip rondes lopen in de wijk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.