Schaapskudde weer terug in IJsselmonde

Schaapskudde aan de geluidswal Beverwaard

Sinds afgelopen dinsdag is de schaapskudde weer te bewonderen in IJsselmonde. De komende 6 maanden zal de kudde door heel dit gebied de groene grasvlakten gaan begrazen waaronder de geluidswal langs de snelweg A16, en gedeelten van parken!

Vandaag stonden de schapen, toch al gauw een zestig in aantal, aan de geluidswal aan de zijde van de Beverwaard, en de kudde deed zich te goed aan het groene nog jonge sappige gras die nog niet erg hoog stond. Als dit gedeelte met gras kort is gegeten worden ze verplaatst naar een ander gedeelte. Hierbij maakt men gebruik van een mobiel hekwerk waar zwakstroom op staat, op deze wijze wordt de kudde bij elkaar gehouden.

De kudde is de laatste jaren zo langzamerhand onlosmakelijk verbonden met IJsselmonde, en de meeste bewoners waarderen dit. Een stukje landelijke natuur aan de rand van Rotterdam Zuid-Oost! Toch is het alweer een aantal jaren geleden dat de toenmalige deelgemeente IJsselmonde koos voor deze manier van natuurlijke begrazing van het groen gedeelten in haar gebied!

De kudde behoort toe tot lanschapsbeheerder M.A. Oosthoek.  Zij beheren met hun schapen in andere delen van ons land meerdere gebieden voor meerdere opdrachtgevers!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.