Speelhal opkomst op oude Verolme terrein in IJsselmonde

Verolme loods

Er is interesse getoond door een bekende ondernemer voor de oude Verolme loods(en) aan de Oostdijk in IJsselmonde, gelegen aan de Maas!

Het is Hennie van der Most, een ondernemer uit het oosten van ons land die in grote oude gebouwen brood ziet. De handelaar die ooit in oud ijzer begon heeft door de jaren heen diverse grote gebouwen omgetoverd tot evenementenhallen of horecagelegenheden.

In Rotterdam Zuid laat hij op dit moment de oude AVR verbrandingsinstallatie aan de Brielselaan ombouwen tot een Speelstad voor de jeugd. De eyecatcher is het rondraaiende UFO-restaurant die onlangs daar geopend werd. Net over de grens met Nederland liet hij in Duitsland een ongebruikte kerncentrale ombouwen tot Wunderland Kalkar!

IJsselmonde kan wat dat betreft wel een impuls gebruiken, zeker op het gebied van werkgelegenheid! De oude loodsen doen ons dan denken aan de scheepsbouwperiode die in de vorige eeuw floreerde, en op dit moment worden deze nog steeds verhuurt met gelijksoortige activiteiten m.b.t. de scheepsbouw.

Toch is het al weer zo’n tien jaar geleden dat de deelgemeente van IJsselmonde plannen had voor nieuwbouw op dat stuk terrein welke officieel toebehoort tot de wijk Oud IJsselmonde.  Dat leek een zet in de goede richting v.w.b. de oevers in IJsselmonde om deze leefbaarder te maken met woningbouw en recreëren. Het terrein moest wel het karakter behouden die deed denken aan de scheepsbouw! Toch verder dan overeenkomst op papier met gemeente Rotterdam en een projectinvesteerder voor deze bouwplannen kwam het nooit. Sindsdien liggen deze waarschijnlijk ergens ver verborgen in een archiefkast van de gemeente Rotterdam?

De laatste dagen heeft Beverwaardigheden getracht te achterhalen of het klopt dat deze ondernemer interesse getoond heeft in één of meerdere loodsen op het Verolmeterrein. Tot nu toe blijven de kaken stijf op elkaar, en wil men niet bevestigen nog ontkennen dat er interesse is getoond voor de loodsen aan de Oostdijk door ondernemer van der Most!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.