Rotterdamse Raad maakt start met plan van aanpak voor de Beverwaard

Gebouw voormalig HSV Sparta/Feijenoord
AZC terrein voormalig HSV Sparta/Feyenoord

Als het aan de Rotterdamse gemeenteraad ligt gaan er een aantal zaken verbeteren in de Beverwaard. Donderdag kwam de raad bijeen om daarover te praten. Het ging dus niet over het besluit van het AZC. De aanleiding ligt wel in de vele op en -aanmerkingen i.v.m. de komst van het AZC naast de Beverwaard aan de zuidpunt. Vele raadsleden waren onder de indruk van de vele problemen die geuit werden tijdens de vergadering over de Beverwaard twee weken geleden door haar bewoners.

Om de wijk te verbeteren moet er een plan van aanpak komen om de aansluiting van het AZC zo goed mogelijk te laten verlopen. In de eerste instanties denkt men al op korte termijn het verbeteren van het wijkgebouw de Focus, een Politiepost terug in het winkelcentrum, en fysieke verbeteringen. Welke fysieke verbeteringen dat zijn en hoeveel geld er beschikbaar is wordt de komende tijd geïnventariseerd door de gemeente. Het plan van aanpak voor de Beverwaard wordt halverwege januari 2016 verwacht.

Vandaag zijn er door de raad van Rotterdam verschillende moties al ingediend, en dit n.a.v. gesprekken van de SP met bewoners, ondernemers en instellingen in de wijk. De VVD en de Partij voor de Dieren maakte zich in een motie sterk voor de komst van het Dierenasiel naast de Beverwaard. Het huidige terrein aan de Abraham v Stolkweg komt vrij en het Dierenasiel verhuisd dan naar de Beverwaard! Overigens niet duidelijk is of deze het heeft gehaald in de Rotterdamse Raad. De motie van de PvdA en de SP samen haalde het wel betreffende de inkoop van het COA om dit lokaal te doen. Nu is dit nog een beletsel volgens de motie die dus een positief effect kan hebben op de lokale economie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.