Rotterdam Runners onderweg voor goede doelen estafette loop Roparun

Team 216 Rotterdam Runners

Vrijdagochtend vroeg rond de klok van half elf vertrokken drie voertuigen vanaf het USV-terrein in een zijstraat aan de Beverwaardseweg!

Team 216, Rotterdam Runners reisde hier vanaf naar Frankrijk om morgenvroeg met de estafette loop aan te vangen vanuit Parijs naar Rotterdam voor de Roparun. Honderden teams doen hier aan mee. Net zoals voorgaande jaren starten ook teams vanuit Duitsland, met Hamburg als startplaats, en komen dan in Rotterdam aan! Deze etafette loop van meer dan 500 km eindigt a.s. maandag 2e pinksterdag bij de Binnenrotte in Rotterdam.

De drie bussen voor team 216 waren afgeladen met eten en drinken voor deze estaffette loop die behoorlijke tijd aan voorbereiding vergt ook in financiële zin! Ondersteuning dmv sponsoring van bedrijven is dan ook belangrijk!

De hardlopers zullen elkaar in de estafette loop aflossen, dag en nacht tot op de finishstreep in Rotterdam! Ze worden begeleid op de route door een fietser van het team! Team captain voor Rotterdam Runners 216 is wijkbewoonster Nathalie Visser!

De lopers van de Roparun zijn ook te volgen via een speciale websitepagina!

“De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan 1 ½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen”.

Bron: Roparun, foto’s Beverwaardigheden.nl

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.