Nu ook Rotterdam Omgevingalert App

Nu ook Omgevingalert app
Nu ook Omgevingalert app

In de gemeente Rotterdam kunt u gebruik maken van de OmgevingsAlert-app . Met deze app kunt u zien welke vergunningaanvragen in uw buurt zijn ingediend of verleend. En blijft u snel op de hoogte van ontwikkelingen in uw buurt, of het nu gaat om bomen die in uw straat gekapt worden, een buurman die een uitbouw gaat bouwen of het plaatsen van grote reclameborden, dakkapellen of zendmasten: Als er een vergunning voor aangevraagd wordt, ziet u het meteen.

De gebruiker kan zelf het gebied van zijn interesse instellen door een adres en een afstand in te toetsen of te kiezen voor ‘gebruik mijn huidige locatie’. De vergunningen worden dan direct zichtbaar. Ook ontvangt de gebruiker dan automatisch berichten op de smartphone, óók als deze app niet is ingeschakeld. Zo’n melding is met één klik vervolgens ook te bekijken op de site van de gemeente en te delen via Social Media. Van de meeste adressen zijn ook foto’s via Google Streetview opgenomen.

De app wordt gratis beschikbaar gesteld en is zowel voor de iPhone en iPad beschikbaar als voor Android-telefoons. De app is te vinden in de Apple iTunes Store en Google-Play onder de zoekterm ‘OmgevingsAlert’.