RET komt met BARcode App om te reizen in haar vervoersgebied

Met dit artikel lichten we een klein tipje van de sluier op omtrent de nieuwe app van de RET, namelijk de RET BARcode App die binnenkort beschikbaar is voor de reizigers van de RET! We gaan ervanuit dat de vervoerder de spelregels binnenkort aan haar reizigers communiceert nadat de app getest is? Toch zijn deze al te vinden op hun website RET.nl bij de link alternatieve vervoersbewijzen!

De RET lanceert vanaf volgende week met trots een nieuwe manier om te reizen bij de RET.

Vanaf 26 maart 2018 gaat een selecte groep reizigers met de app reizen in bus, tram, bob-bus en ferry. Kort daarna wordt de app voor iedereen beschikbaar. Na de ombouw van de metropoortjes later dit jaar, wordt het ook mogelijk om de RET Barcode App te gebruiken in de metro.

De app is alleen in het vervoersgebied te gebruiken van de RET, en voor meerdere producten waaronder: RET 2 uur bus en tram, BOB-bus reis, Fast Ferry enkele vaart vol tarief, en Fast Ferry enkele vaart Reductie tarief. Het is niet mogelijk om een dagkaart te kopen.                                                                                                                                                                                                    
Met deze nieuwe manier van reizen kunnen reizigers, die geen OV-chipkaart hebben, gemakkelijk met hun telefoon een reisproduct kopen via iDeal of creditcard. Het is ook mogelijk om per transactie voor meerdere personen een reisproduct te kopen.

Met de RET BARcode App is het weer een stap in de richting dat reizigers niet afhankelijk hoeven te zijn van een opgeladen OV-chip kaart, of als je deze even niet bij je hebt!  Daarnaast komt het cashless betalen in het OV ook weer een stuk dichterbij. Onlangs introduceerde Connexxion ook al een vergelijkbare App, namelijk Tranzer, hiermee kan je ook in het Rotterdamse OV reizen.

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.