Afronding entree Beverwaard nog lang niet inzicht

Autobedrijf aan de Canneburchstraat

De afronding van de herinrichting van de entree van de Beverwaard aan de Cannenburchstraat gaat langer duren dan verwacht. Hoewel het plaatsen van het groen deze dagen wordt ingepland volgens de communicatiemedewerker van de gemeente Rotterdam speelt er nog een belangrijk aspect mee voor dat het kruispunt definitief wordt afgerond. Al sinds november ligt het onafgemaakt erbij en de bewoners klagen over de verkeersdrukte bij het uitrijden van de wijk!

De toegang tot het autobedrijf aan de Cannenburchstraat heeft zijn in/uitrit nog steeds op dezelfde plaatst. Zolang die niet verplaatst wordt kan het groen ook voor een deel niet aangebracht worden alsmede het voetpad! De gemeente praat over een naderende juridische overeenmomst met het autobedrijf, maar deze beweert het tegendeel!

Vanmiddag sprak de Beverwaardigheden met de eigenaar van het autobedrijf, hij bevestigde dat de situatie via zijn advocaat loopt, maar om te spreken van een overeenkomst wist hij niks van!

Hij vervolgt dat hij al die tijd met de gemeente in gesprek is gebleven vanaf het moment dat de herinrichtingplannen op tafel kwamen in 2016. De plannen veranderde in de loop der tijd om tot een bevredigend resultaat te komen, voorstellen werden er van beide zijde gedaan, maar beide partijen kunnen er klaarblijkelijk niet uitkomen. De laatste tijd heeft hij niets meer vernomen!

Inmiddels liggen er wel twee nieuwe gerealiseerde inritten sinds vorig jaar november er werkeloos bij in de Beesdestraat. Of ze ooit gebruikt gaan worden dat is nog de vraag?

Ook begrijpt de ondernemer, die al zeven jaar zijn autobedrijf runt aan de Cannenburchstraat, de herinrichting niet t.a.v. het versmalde kruispunt. Deze zorgt nu voor veel meer verkeersdrukte, en er vinden nu zelfs ongevallen plaats, zij het in de vorm van kleine aanrijdingen. In de oude situatie was dit niet zo! Ook doordat mijn ingang wat dieper ligt na de herinrichting blijft er vaak water staan na regenval, het was met de vorst spekglad voor de ingang!

De gemeente geeft aan dat de slechte doorstroming de wijk uit te wijten kan zijn aan externe factoren. Het is drukker geworden langs de Beverwaard, en bij incidenten op de A16 is dit ook merkbaar, de Groeninx van Zoelenlaan met de Rotterdamseweg lopen dan vol. Het zou nog tot de mogelijkheden behoren om de verkeerslichten iets beter af te stellen. Het resultaat zal hierdoor bescheiden zijn, aldus de gemeente woordvoerder!

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.