Registratie vluchtelingen in voormalig politiebureau Beverwaard

Vanaf morgen, donderdag 24 september, wordt in het voormalige politie bureau aan de Beverwaardseweg een begin gemaakt met het registreren van vluchtelingen die in Nederland asiel willen aanvragen.

De aanmeldprocedure begint normaal in Ter Apel in Groningen. De politie stelt daar hun identiteit en nationaliteit vast, echter door de toestroom van vluchtelingen is registratiecapaciteit niet toereikend.

Om die reden worden op verschillende plekken in Nederland drie extra locaties geopend, waar de vluchtelingen kunnen worden geregistreerd zoals in Beverwaard. Dit is een tijdelijke locatie alleen voor de registratie en zal worden gesloten als de registratie voltooid is.

Vanaf donderdag 24 september is de locatie in de Beverwaard op werkdagen tussen 08.00 uur tot 22.00 uur geopend. Een aantal keren per dag komen groepen asielzoekers vanuit de landelijke aanmeldcentra per bus naar Beverwaard.

Per bus komen er maximaal 30 asielzoekers. Eenmaal binnen zorgt de politie voor de registratie en het vaststellen van de identiteit, alles onder begeleiding van de politie. Als iedereen is ingeschreven gaan de asielzoekers weer per bus terug.

Om ruimte te scheppen voor de bussen worden twee parkeerplaatsen bij het politiebureau tijdelijk opgeheven tot de registraties zijn voltooid.

Bewoners in nabije omgeving zijn middels bijgevoegde brief inmiddels geïnformeerd. Hier in staat o.a. vermeld waarom er voor deze locatie gekozen is! Voor vragen en opmerkingen kunt u terecht bij het centrale telefoonnummer van de gemeente Rotterdam via 14010. Voor politie vragen kunt u bellen met 0900-8844

Bron; Facebook Gebied IJsselmonde 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.