Raad Rotterdam staat achter behoud Kledingbank Rotterdam Zuid

Kledingbank Rotterdam-Zuid in Beverwaard

De raad van Rotterdam staat achter het behoud van de Kledingbank Rotterdam Zuid in Beverwaard. Dat werd duidelijk nadat de partijen GroenLinks en Leefbaar Rotterdam hierover een actualiteit hadden aangevraagd in de raadsvergadering van donderdag 1 februari. ‘De Kledingbank laten struikelen is geen optie, er moet een duurzame gedegen basis komen’ volgens Leefbaar Rotterdam.

De raad was doordrongen van het feit dat de Kledingbankbank zeer goed werk doet naar de behoeften van de inwoners van de stad die dat nodig hebben, en zelfs meer dan dat! De woorden als ‘een broodnodig initiatief’ of ‘mooi initiatief’ viel vele malen te horen, dus geen twijfel mogelijk dat de Kledingbank behouden moest blijven voor de stad.

Wethouder Struijvenberg wees op het indienen van Bewonersinitiatief waar de Kledingbank ook van gebruik heeft gemaakt in het verleden, en dat er ook nu weer een aanvraag lag! Toch is een bewonersinitiatief niet structureel, en daar zit het probleem. Enkele leden van de raad vroeg om een structurele regeling naast die van de bewonersinitiatief, elk jaar moet men opnieuw een bewonersinitiatief indienen, dat zou anders kunnen.

Volgens de wethouder valt men niet tussen ‘wal en schip’, als het bewonersinitiatief wordt afgewezen zijn er nog andere regelingen binnen de gemeente. Je proefde met die uitspraak dat een structurele regeling eigenlijk niet nodig was? Daar zit hem de kneep dat als men niet of aan een doelstelling voldoet waarvoor de subsidie nodig is, verdwaald de indiener in een woud van regels via de website van de gemeente Rotterdam.

Kortom de mogelijkheden zijn er voor de Kledingbank om te blijven voortbestaan via een subsidieregeling of via fondsen. Volgens partij Verveen zouden men ook bij Citylab010 terecht kunnen met dit initiatief.  Daar kunnen plannen en initiatieven ingediend worden. Ctiylab010 wordt financieel ondersteund door Rotterdam.

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.