Bouw woningen Park de Twee Heuvels stap dichterbij

Park de Twee Heuvels

De bouw van ruim veertig woningen aan de rand van park de Twee Heuvels is weer een stap dichterbij gekomen na de raadsvergadering van de gemeente Rotterdam afgelopen avond. Het bouwen van deze huizen is een onderdeel van de gebiedsvisie Stadionpark in IJsselmonde.

Tijdens die vergadering had de Partij voor de Dieren samen met GroenLinks, Fractie Peksert, VVD en de SP een motie ingediend om de bouw van de huizen tegen te gaan aan de Noordrand in het park. Daarnaast lag er ook nog een motie van de PvdA en Nida over het bouwen in dit park.

Deze hield in dat het te bebouwen gedeelte van de noordrand van het Park de Twee Heuvels niet buiten de grenzen te laten lopen van de oorspronkelijke bebouwing welke waren aangegeven in de motie, via twee afbeeldingen die daar waren bijgevoegd.

Na een korte schorsing in de raad trok de PvdD haar motie terug, wetende dat hiervoor geen meerderheid was te vinden in de raad. Bleef dus over de motie van de PvdA en Nida, en deze werd aangenomen.

Park de Twee Heuvels

Dat betekent dat de wethouder nog wat werk heeft te verichten, maar dat lijkt een formaliteit. Wanneer deze motie wordt afgedaan is niet bekend, maar de laatste vergadering in deze gemeenteraad is 22 februari, daarna zijn er verkiezingen op 21 maart a.s.

Gebiedscommissielid H. den Ouden voor GroenLinks in IJsselmonde reageerde teleurgesteld op deze berichtgeving vanaf de Coolsingel. Het wordt lastig! We kunnen nog een beetje dwarsliggen met de vergunning aanvragen, maar dat is alleen tijdrekken.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.