Prullenbakken op eiland met e-bakfiets geleegd

Arend met zijn e-bakfiets op het eiland van Brienenoord

Het is donderdagmiddag, en meerdere bezoekers lopen een rondje over het Eiland Van Brienenoord! Het eiland ligt al sinds het begin van 2020 op de schop, en men is best wel benieuwd hoe de vorderingen zijn, en hoe het er allemaal uit komt te zien!

Op het westelijke gedeelte wordt nu nog volop gewerkt, maar het oostelijke gedeelte vanaf de nieuwe brug, rechstaf het eiland opgelopen, is zo goed als klaar. Verharde voetpaden hebben plaatsgemaakt voor de olifantenpaden door het groen langs het Zuiddiepje en de nieuwe Maas! Zeker prettig voor de medemens die wat slechter te been zijn. Ook zij kunnen straks genieten van het eiland die nu al overspoeld wordt, met al dat groen!

Dan in de verte tussen al dat groen over één van die nieuwe voetpaden doemt er een bakfiets op. Deze wordt elektrisch aangedreven door twee accu’s die op de fiets gemonteerd zijn.

Het is Arend medewerker van Stadsbeheer010! Hij is nu min of meer verantwoordelijk om de prullenbakken te legen en andere zaken op te ruimen op het eiland. Dat doet hij 1 à 2 keer per week! In de e-bakfiets past ongeveer een halve kuub met vuil. Volgens Arend kwam dit niet allemaal van het eiland, want zijn gebied is groter!

Tijdens coronatijd zijn er meer bezoekers op het eiland te vinden, en die laten helaas veel rommel achter. Prullenbakken zijn er wel aanwezig (misschien kunnen er nog wel een paar bij), maar die puilden de laatse weken behoorlijk uit. Dus de extra inzet vanuit Stadsbeheer op deze wijze is zeker welkom.

Naast de taak om het eiland opgeruimd te houden kun je Arend dus ook in het gebied aangrenzend aan het eiland tegenkomen, en dat is veelal aan de Stadionweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.