Problemen rond herinrichting entree Beverwaard

Huidige ingang autobedrijf aan de Cannenburchstraat

Er zijn problemen ontstaan rond de herinrichting van de entree van de Beverwaard aan de Cannenburchstraat.

Op dit moment is men druk bezig om deze op tijd af te krijgen, dit komt omdat het weer af en toe niet mee zit. Toch is dat niet de enigste reden dat de herinrichting misschien wat later of niet op tijd gereed komt! Er schijnen problemen te zijn tussen het gevestigde autobedrijf en de gemeente Rotterdam.

De toegang van dit bedrijf ziet de gemeente graag verplaatst worden naar de Beesdestraat. Het probleem is dat het betreffende bedrijf is afgeschermd met een hekwerk. Op zich niet een probleem? Jawel, volgens de eigenaar van het bedrijf. Hij zou een financiële aderlating moeten doen om de toegang te verplaatsen naar de nieuwe beoogde toegangen tot zijn terrein, deze zijn inmiddels al aangelegd.

Niet alleen is de financiële aderlating het probleem, hij verliest daardoor ook nog eens vier parkeerplaatsen op zijn terrein, en deze kan hij niet missen. De huidige ingang geeft direct toegang tot in de garage straks kan dat niet meer als het schuif hek, welke nu aanwezig is, verdwijnt(zie foto).

Het is natuurlijk ook wel een beetje een vreemde ingang, maar dit hangt samen met de omliggende verkeerssituatie aldaar. Het is een gegeven dat beide partijen er bij gebaat zijn om er samen uit te komen. Wanneer?

Voorlopig lijkt er nog geen einde in zicht, en loopt deze kwestie alleen maar hoger op. Binnenkort gaat het kruispunt tijdelijk dicht i.v.m. werkzaamheden, en daardoor zal het autobedrijf moeilijker bereikbaar zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.