Problemen met trucks in IJsselmonde

Tientallen trucks rijden dagelijks door foute navigatie IJsselmonde in vanaf de snelweg A15. De gemeente Rotterdam heeft maatregelen genomen tegen kerende trucks op de Spinozaweg. Helaas worden deze niet nageleefd.

De reconstructie van het knooppunt Vaanplein ter hoogte van de afslag Zuidplein brengt de nodige problemen met zich mee. De afslagen naar een aantal richtingen zijn daar veranderd of verlegd.

Navigatie waardeloos

Als men de A29 af komt rijden van de Zuid Hollandse eilanden dan is de situatie daar verlegd richting Europoort, en het Zuidplein. De afslagen blijken nu omgedraaid te zijn. De navigatiesystemen zijn op dat punt waardeloos geworden, en de chauffeurs moeten nu visueel de aanwijzingen volgen op de aanduidingsborden. Hoewel er duidelijk aangegeven wordt om geen gebruik te maken van het navigatiesysteem vaart men er toch blind op en rijdt men ongewild Rotterdam Zuid binnen.

Keren niet toegestaan 

Uiteindelijk rijden de kolossen de Vaanweg op of de Spinozaweg. Bij die eerste kan en mag men nog keren bij het kruispunt met de Oldegaarde. Bij de Spinozaweg wordt het allemaal wat krapper en gevaarlijker. De gemeente IJsselmonde speelde daar onlangs op in om de borden met verboden te keren te plaatsen op diverse afslagen. Daarnaast heeft men nu kortgeleden ook een bewegwijzering aangebracht met pijlen en de tekst A15. Als deze wordt gevolgd is de weg naar de A15 makkelijk te vinden door IJsselmonde. Hoewel dit nog niet blijkt uit de vele vrachtwagens die dagelijks tegen de regel in keren op de Spinozaweg.

 

Eén antwoord op “Problemen met trucks in IJsselmonde”

  1. Goedendag, bij ons is het ook soms problematisch vooral voor de vrachtwagen chauffeurs, regelmatig komt er een grote bakwagen of een trailer bij ons door de straat, word de navigatie regelmatig gecontroleerd of krijgt u klachten over de aangegeven route, zou een controle zo af en toe niet goed zijn. Gr. een voormalig vrachtwagen chauffeur uit Hoogeveen

Geef een reactie