Prijs van € 500 voor armoedebestrijding gaat naar Lombardijen

PvdAGroenLinks IJsselmonde
PvdAGroenLinks IJsselmonde

En de winnaar is….
De PvdA en GroenLinks reiken in IJsselmonde jaarlijks een prijs uit voor het beste initiatief op het gebied van armoedebestrijding. De prijs zal op woensdag 14 december uitgereikt worden door Judith Bokhove en Co Engberts, gemeenteraadsleden in Rotterdam. De winnaar dit jaar is Opvoeden en Opgroeien in Lombardijen. De prijs is vernoemd naar Tineke van Hal, voormalig deelraadslid in IJsselmonde.

De jury heeft louter lovende woorden voor het project. Opvoeden en Opgroeien bestaat uit verschillende deelprojecten die ieder op zich al een serieuze kandidaat zouden zijn geweest voor de prijs. Er is een kinderkledingbank, een project om mensen te helpen om de

administratie op orde te brengen, maandelijkse bijeenkomsten voor ouders om over thema’s te praten. Er zijn vakantieactiviteiten voor kinderen uit minimagezinnen en er zijn workshops om van oude kleding iets nieuws te maken.

O en O bestaat nu 3 jaar en is goed geworteld in de buurt. Kerk en Buurt, speeltuin Pascal, basisschool ‘Het Open Venster’ en de Talentfabriek werken samen om O en O te ondersteunen. Het project Opvoeden en Opgroeien in Lombardijen wordt tot juli 2017 ondersteund door het Kansfonds. Daarna zal een nieuwe vorm van financiering moeten worden gezocht.

De prijs zal voor het derde jaar worden uitgereikt. Vorige jaren ging de prijs naar een initiatief in de Beverwaard. De Kledingbank Rotterdam-Zuid en Julien van Toer met zijn sportinitiatieven waren meer dan verdiende winnaars.

Harm de Oude (PvdA-GroenLinks): “We zien de armoede alleen maar toenemen in het gebied. Instrumenten die de deelgemeente vroeger had zijn er niet meer. Ook stedelijk is er steeds minder aandacht voor armoedebestrijding. Door deze prijs uit te reiken willen we onze waardering laten zien voor de bestrijding van

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.