Positieve focus op Beverwaard door nieuwbouwprojecten!

Beverwaard luchtfoto
Beverwaard

De komst van een eventuele ijsbaan en dierenasiel naast de Beverwaard doen de politici heel anders aankijken tegen onze wijk. Goed voor de omgeving en IJsselmonde, zeggen zij. De media zien de wijk ook een stuk positiever dan zij ooit altijd beschreven hebben. Men is bijna in de zevende hemel, waar dat ook mag wezen.

Dat was een paar jaar geleden wel anders. Een jong broekie van een journalist getooid met filmcamera maakte toen een sfeerverslag een week lang vanuit de Beverwaard. Het viel allemaal best wel mee, vond hij! De bewoners wisten dat al langer dat het allemaal niet zo slecht was in de wijk dan dat men altijd berichtte in de media. Fijntjes haalde de snotneus toen het incident aan wat elders plaatsvond in IJsselmonde, net bij ons over de A16. Een dodelijke afloop in relationele sfeer. Nou ja, het was ruim twee kilometer verderop, maar het etiket was weer geplakt op de Beverwaard, want hij noemde niet de naam van de wijk waar dit had plaatsgevonden.

De laatste jaren worden de puntjes gezet op een aantal zaken in de Beverwaard t.a.v. Schoon, Heel, en Veilig . Dit blijkt zijn uitwerking te hebben. Het gaat allemaal wat gemoedelijker al moet men toch wel altijd waakzaam blijven, en zijn er altijd punten om te verbeteren. Dus we zijn er nog niet! Grote incidenten hebben we gelukkig niet meer gekend vanaf april 2011, dat was een betreurenswaardige dag. Overvallen op winkels zijn mede door inspanningen van beleid, en de winkeliers tot een minimum beperkt. Wanneer was de laatste eigenlijk? De ramkraak op de geldautomaat was een illusie voor de krakers dit jaar.

Inzet van bewoners is belangrijk in de wijk. Soms zijn het er maar een handje vol, maar men haakt toch wel aan. Mede door het feit dat niet alles meer zo vanzelf sprekend is in deze tijden, en dat gebeurt ook. Denk maar eens aan Buurt Bestuurt, Burgers voor Beverwaard of de Stuurgroep Veilig die geleid wordt o.l.v. Burgemeester Aboutaleb die hoogst persoonlijk met zijn gevolg een vergadering houdt over de veiligheid van de Beverwaard in de IJsselburg. Misschien vergeten wij nog mensen of groepen die altijd bezig zijn voor de wijk. Ook de inzet van ondernemers is de laatste jaren erg belangrijk geweest en gebleven, evenzo als onze woningcorporaties. Of gewoon de initiatieven van bewoners zelf. Ook niet vergeten het Like je Wijk verhaal, een snellere manier van communiceren over allerlei onderwerpen. Dit maakt wat de Beverwaard is!

Zie daar de afgelopen donderdag 31 oktober. Het AD van Rotterdam had een artikel over de Beverwaard met als koptekst “Als een hazewind op de 100 meter sprint”. Een artikel over de wijk Beverwaard, en over de toekomst als beide projecten doorgang zouden vinden aan de rand van de wijk, het dierenasiel en de ijsbaan die er misschien gaan komen. We duimen er maar voor met z’n allen. Ik zeg, de Beverwaard is momenteel Hot.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.