Like-je-Wijk Tafel maakt problemen bespreekbaar

LikejeWijk Tafel park Schinnenbaan
LikejeWijk Tafel park Schinnenbaan

Natuurlijk waren problemen over de Beverwaard altijd al bespreekbaar, maar een ding is er geleerd vandaag, en dat is dat een redelijk aantal bewoners gehoor aan hebben gegeven aan de oproep van Facebook Beverwaard Magazine om te komen praten over de problemen in het park aan de Schinnenbaan. Dit deden zij samen met de deelgemeente, politie, stadstoezicht, straatcoach PIT010, portefeuillehouder, en zelfs raadsleden vanuit IJsselmonde. Het ging uiteindelijk over meerdere onderwerpen, maar de hoofdmoot was het park.

De constatering was dat het park onderhavig was aan zwerfvuil die veroorzaakt wordt door jongeren die gebruik maken van het podium in dat zelfde park. Op zich heeft men niets tegen de jongeren dan op zichzelf wel de levensstijl die zij er op nahouden als het gaat om het gebruik van het park. Ze moeten ergens wel een plek hebben, maar daar moet geen overlast uit ontstaan meenden de aanwezigen d.m.v. geluidsoverlast, het drinken van alcohol wat daar overigens niet is toegestaan, en de vele glasscherven die daar mee gepaard gaan of vuil. Over een ding was men het wel ook wel eens, waar zijn de normen en waarden gebleven die beginnen bij de opvoeding. Een kwestie van mentaliteit! Blijkt niet alleen dat dit zich in onze wijk afspeelt.

Tevreden was men over de mensen die elke dag weer die rotzooi op moeten ruimen, maar zo kan het niet langer doorgaan. Het park ziet er mooi uit volgens een bewoner, en wordt veelvuldig gebruikt zoals afgelopen zomer, en dat moet zo blijven, maar de laatste twee weken zijn er kleine brandjes geweest aan het podium veroorzaakt door de jongeren uit de wijk. Alhoewel daar nog twijfels over waren bij een bewoner. Dus er moeten weer kosten worden gemaakt om dit weer te herstellen. Uiteindelijk betalen wij dit met z’n allen in de vorm van belastinggeld volgens de deelgemeente.

Hondenpoep en loslopende honden, was een discussiepunt. Ruimte is er genoeg om de honden uit te laten in de wijk, dus een mentaliteit probleem! Juist op het moment dat het overleg bezig was liep er dus een hond los. De eigenaar werd even tot de orde geroepen door aanwezige stadstoezicht medewerker, en de hond ging aan de lijn. Simpel toch?

Bewoners balen enorm, en soms ging de emotie de boventoon voeren over dit gedrag, omdat men al een behoorlijke lange tijd tegen het probleem aanhikt, en er geen oplossingen blijken te zijn. Toch werd er door een bewoner de suggestie gedaan om het podium totaal op te doeken. Een rigoureuze maatregel waarbij je maar af moet wachten waar de jeugd zich dan weer op gaat houden met alle gevolgen van dien, en volgens sommige aanwezigen de weg van de minste weerstand. Moeten we dan alles weghalen? Extra verlichting aanbrengen zou volgens de aanwezige politie ook helpen. Een bord met daarop een tekst “Ruim je rommel op”. Of trechtervormige blikvanger dichterbij het podium. Om het probleem van loslopende honden op te lossen zou het nu aanwezige speciale uitlaatveldje voor honden in het park afgerasterd kunnen worden.

De deelgemeente beloofde naar deze suggesties te kijken, maar houdt rekening dat niet altijd alles mogelijk is! In gesprek blijven over dit soort zaken blijft belangrijk voor de wijk en  haar bewoners, en deelgemeente IJsselmonde. Vaststellend is dat het nieuwe communiceren van en naar de bewoners op gang is gekomen met deze eerste Like-je-Wijk Tafel. Besloten is dat er meerdere van deze sessies komen elders in de wijk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.