Politiebureau Beverwaard dicht

Bureau Beverwaard gesloten
Bureau Beverwaard gesloten

Het politiebureau aan de Beverwaardseweg is per 17 april gesloten. Dit was toch wel een beetje onverwacht, maar een gevolg van de grote landelijke reorganisatie bij de Politie. Niemand zag deze datum aankomen, maar de volgers op Facebook kregen gisteren dit bericht te zien.

“Sinds vandaag zijn wij verhuisd. Na jaren vanuit het politiebureau aan de Beverwaardseweg te hebben gewerkt, is vanaf vandaag bureau Veranda onze uitvalsbasis… ^BJo”

Hoewel er in het land sceptisch tegen sluitingen van de bureaus wordt aangekeken zal er voor de Beverwaard niet veel veranderen, want in het bureau aan de Beverwaardseweg werd al enige jaren geen aangiftes meer opgenomen. Het was meer een onderkomen waar de wijkagenten bewoners konden ontvangen of waar administratieve handelingen werden verricht. Toch is er nog een nadeel van deze sluiting in de Beverwaard. Bij calamiteiten worden de aanrijtijden wel langer omdat het Basisteam gevestigd is in het bureau aan het Cor Kieboomplein tegenover het Feijenoordstadion.

Wat er met het pand gaat gebeuren is nog niet bekend. In 2012 werd er een behoorlijke investering gedaan om de klimaatbeheersing aan te passen. Hoewel deze reorganisatie van de politie toen nog niet bekend was lijkt deze investering nu achteraf overbodig. Het enigste wat nog herinnerd aan het politiebureau is het logo aan de buitenzijde, en een briefje op de deur dat Burgernet aanwezig is!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.