Politie zoekt getuigen ernstig ongeval (Oud) IJsselmonde

De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval op de Koninginneweg in Oud IJsselmonde, waarbij op 29 augustus een 18-jarige vrouw uit Rotterdam ernstig gewond raakte. De veroorzaker van het ongeval reed door.

De vrouw reed in de nacht van maandag 28 op dinsdag 29 augustus rond één uur op haar scooter over de Koninginneweg. Een getuige gaf aan dat hij op dat moment een harde knal hoorde. Hij ging kijken en zag een donkerkleurige auto wegrijden via de Koninginneweg in de richting van Beverwaard. Op datzelfde moment zag hij de vrouw op de grond liggen op de kruising van de Koninginneweg met de Van Hoochstratenweg en de Roelantweg. De man waarschuwde direct de hulpdiensten. De traumaheli is gaan vliegen en de Rotterdamse is naar een ziekenhuis gebracht. Hier werd duidelijk dat ze ernstig hoofdletsel had.

De dader reed na de aanrijding door. De Verkeersongevallengroep van de eenheid Rotterdam onderzoekt de aanrijding. Het is inmiddels duidelijk dat een man op een fiets, met een rode jas aan, als een van de eersten ter plaatse was. De politie vermoedt dat deze persoon waardevolle informatie kan geven over de toedracht van het verkeersongeval. Bent u die persoon met de rode jas op de fiets, of kent u deze persoon? Of hebt u andere informatie die de politie verder kan helpen in haar onderzoek? Meldt dit dan bij de Verkeersongevallengroep van de politie, eenheid Rotterdam, telefoon: 0900-8844. Anoniem uw informatie doorgeven kan ook, via M. 0800-7000.

Kruising Koninginneweg
Kruising Koninginneweg

Noot van de redactie. De volgende dag is er volgens bewoner(s) in de Beverwaard een voertuig met schade weg getakeld. Waarschijnlijk gaat het om de betreffende auto die betrokken was bij de aanrijding. De politie doet eigenlijk verder geen mededelingen over deze aanrijding, en over de auto die bij de aanrijding betrokken was. Ook wordt er niet gemeld dat zij op zoek zijn naar bijvoorbeeld de eigenaar, of diegene die op dat moment de auto bestuurde. We gaan er van uit dat de eigenaar van het voertuig bekend is bij de politie? In hoeverre deze te maken heeft is dus allemaal nog onduidelijk, en vandaar misschien deze getuige oproep?

Het slachtoffer van de scooter, een jonge vrouw uit Oud IJsselmonde, gaat in kleine stapjes in haar gezondheid vooruit. Inmiddels is zij overgeplaatst naar het Rijndam waar revalideert van het ongeval. Bij het ongeval liep zij zwaar hersenletsel op.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.