Politie zet inbraakcijfers per wijk op het internet

Overzicht-kaart inbraken per wijk
Overzicht-kaart inbraken per wijk

Alle Nederlanders kunnen het aantal inbraken in hun wijk voortaan volgen via de website van de politie. Door een postcode in te voeren is te zien hoe vaak inbrekers toeslaan. De politie wil burgers zo aansporen om maatregelen te nemen tegen indringers.

De politie belooft nieuwe inbraken binnen een dag op de kaart te zetten. Bezoekers van de politiewebsite kunnen niet zien in welke straat inbrekers hebben toegeslagen, maar kunnen de cijfers wel per wijk opvragen.

De nieuwe cijfers zijn eenvoudig op te vragen. Ga op de voorpagina van politie.nl naar het kopje ‘mijn buurt’ en toets uw postcode in. U komt dan terecht op een persoonlijke pagina, met onder meer het overzicht ‘misdaad in kaart’.

De kaart moet mensen motiveren om hun woning beter te beveiligen tegen inbraken. Ook wil de politie de burger actiever betrekken bij het politiewerk. De Nationale Politie denkt dat burgers zo alerter reageren op verdachte situaties.

Uit cijfers blijkt dat de Beverwaard de laatste drie maanden geen inbraken heeft gekend. Het gaat dus om gemelde inbraken. Waarschijnlijk wordt de pagina in de toekomst ook uitgebreid met diefstal, straat-overvallen etc….

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.