Aanzicht Wilg gehavend door storm

Wilg gehavend door stormschade
Wilg gehavend door stormschade

De meeste schade leden de bomen in de wijk door de storm die vanochtend door Nederland raasde. Een van de twee blikvangers in het park aan de Schinnenbaan werd van een dikke tak ontdaan. De Wilg zat nog vol blaadjes, en daardoor ontstond een enorme druk op één van de takken die het dus begaf. De afgebroken tak viel in het water. Vijftig meter verderop lag een boom bijna verticaal om. In het park aan de A16 is het een behoorlijke rommel door bladeren en veel gevallen takken. Het gevaarlijkste moment deed zich voor op de Blitterswijkstraat. Daar moest de brandweer ingrijpen voordat een grote boom omviel.

Voor zover bekend deden er zich geen persoonlijke ongelukken voor. Ook aan huizen zijn nog geen noemenswaardige schades bekend. Wel vlogen hier en daar afvalcontainers over straat nadat deze geleegd waren. De Roteb had deze uit voorzorg plat neergelegd, maar helaas voorkwam dit niet dat deze tegen andere eigendommen tot stilstand kwamen door de storm.

De Like je Wijk Banners moeten als verloren worden beschouwd. Deze waren niet opgewassen tegen de krachtige wind. Bij de Total tankstation ging een Banner met betonblokken en al omver.

Omgewaaide boom park Schinnenbaan
Omgewaaide boom park Schinnenbaan

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.