Politie plaatst cameratoezicht op Slangenburgweg tegen inbraken

Cameratoezicht op Slangenburgweg
Cameratoezicht op Slangenburgweg

Sinds dit voorjaar zijn er problemen in de Beverwaard met het dievengilde. Hoewel er een daling is te zien in de wijk van inbraken en pogingen daartoe ten opzichte van 2013, worden de laatste weken veel inbraken gepleegd of ook pogingen daar toe.

Dieven breken in bij woningen en/of halen simpelweg spullen weg uit tuinen. De meest gebruikte inbraaktruc op dit moment is het gebruik met de creditcard. Bewoners draaien meestal de deur niet op slot als men gaat slapen of even de woning voor een paar minuten verlaten. Eigenlijk is het dan simpel voor de inbrekers om binnen te komen in een woning door deze genoemde ‘flippermethode’.

Vandaag is er aan het einde van de Slangenburgweg vlak voor het gelijknamige plein een mobiele camera geplaatst van de politie. Hiermee heeft de politie 24 uur per dag een paar extra ogen in de wijk om de veiligheid in de gaten te houden, want tot op heden is er niet bekend of er inbrekers zijn gearresteerd. De beelden van de camera komen binnen bij een centraal punt van de politie! Bij een verdachte situatie kunnen zij dan sneller ter plaatse zijn!

Hoelang de mobiele camera blijft staan is niet duidelijk. Ook is het nog niet bekend of deze verplaatst wordt naar een ander deel in de wijk, zo meld de wijkagent.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.