Plastic Heroes inzamelcontainer geplaatst aan Keverborgstraat

Plastic Heroes container Keverborgstraat.
Plastic Heroes container Keverborgstraat.

Vanochtend vroeg heeft een bedrijf in opdracht van de gemeente Rotterdam een Plastic Hero container geplaatst op de parkeerplaats aan de Keverborgstraat. Of er nog meerdere geplaatst worden in de wijk is niet bekend. Dus vanaf vandaag kunnen de Beverwaarders hun plastic kwijt in de container.

Welke soorten plastic welkom zijn staat met een grote sticker op de container aangeplakt, want niet alle soorten plastic mag er ingegooid worden. Voor meer informatie kijkt u op de website van Plastic Heroes.

De bedoeling van deze vorm van inzameling is om zoveel mogelijk plastic te scheiden uit onze dagelijkse afval zoals ook het geval is bij restafval, glas, oud papier en karton, en nu dus ook het plastic. Na de inzameling kan er weer een ander plastic product van gemaakt worden.

Door gescheiden inzamelen wordt de afvalverwerking goedkoper. “Het verbranden van afval kost geld, terwijl bepaalde soorten afval, zoals plastic, juist geld opleveren. Gescheiden inzamelen scheelt dus enerzijds kosten, en levert anderzijds geld op.

Toch staat en valt deze manier van inzamelen voor een schoner milieu, want  juist nu er steeds meer nieuwe toepassingen worden bedacht is statiegeld in supermarkten in opspraak en staat het op het punt te verdwijnen. De Tweede Kamer is akkoord gegaan met het voorstel om per 1 januari 2015 de statiegeldplicht op de grote PET flessen te laten vervallen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: