Judovereniging Hashi opent haar deuren in Beverwaard

Eentree nieuwe onderkomen JV Hashi
Eentree nieuwe onderkomen JV Hashi

Eindelijk is het dan zover, na maanden van verbouwing, die in oktober 2013 startte door Stadsontwikkeling Rotterdam, opent JV Hashi haar deuren in een voormalig jongeren onderkomen. Helaas moest Hashi verhuizen, en een permanente huisvesting werd gevonden naast de Beverwaard.

De laatste drie weken hebben de vrijwilligers van de vereniging hun eigen Japanse inrichtingsstijl aangebracht. Het resultaat is zeker bewonderenswaardig, en dat begint al bij de entree, want de rode stip op de deur moet de zon voorstellen. Het moge duidelijk zijn dat Japan niet alleen het land en de bakermat is van het judo, maar ook van de rijzende zon.

Deze week beginnen de lessen dus voor de vereniging die 50 jaar in Oud IJsselmonde gevestigd was, in de nieuwe judozaal aan de Beverwaardseweg 500. Deze heeft een bijzondere vloerconstructie om te judoën, want naast de al bestaande houtenvloer heeft men en zwevende vloer aangebracht van hout op rubbers. De demping met het vallen is hierdoor prettiger voor de judoka’s van JV Hashi.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.