Pilot “Anders Geregeld” verlengd

De pilot “Anders Geregeld” is door BenW van Rotterdam verlengd tot en met 1 juli 2019. Dat viel te lezen in een brief naar de Rotterdamse gemeenteraad!

Het voorgaande college van BenW gaf in juni 2017 opdracht voor het programma Anders Geregeld. Het doel van dit programma is minder regeldruk voor Rotterdamse ondernemers. Het programma draagt verder bij aan een vriendelijker ondernemersklimaat en aan gebiedsgerichte samenwerking. Het voorgaande college wees, als onderdeel van deze opdracht, drie winkelgebieden aan als Anders Geregeld experimentzones, te weten: winkelcentrum Beverwaard, centrum winkelgebied Rozenburg en de Lusthofstraat. In deze zones experimenteren ondernemers, na een voorbereidingsfase, gedurende één jaar met anders toegepaste regelgeving. Het gemeentelijke onderzoeksbureau OBI monitort en evalueert de experimenten.

In deze gebieden is op dit moment een zestal experimenten in (volle) gang. De experimenten gaan in het kort over:

A. Evenementen: versoepeling van het vergunningenproces voor kleinschalige A- evenementen.

B. IJsbanen: vereenvoudiging van het vergunningenproces voor complexe evenementen zoals ijsbanen.

C. Standplaatsen: flexibilisering gebruik standplaatsen.

D. Uitstallingen: verruiming mogelijkheden locatie specifieke uitstallingen.

E. Zichtbaarheid winkelgebied: verkenning mogelijkheden winkelgebiedmarketing en vereenvoudiging aanvraagproces.

F. Vindbaarheid winkelgebied: verkenning alternatieve mogelijkheden vindbaarheid winkelgebied. De uitvoering van de experimenten is de gezamenlijke verantwoordelijkheid van alle betrokkenen in het winkelgebied.

Op dit moment zijn er dus drie gebieden aangewezen in Rotterdam die gebruik maken van de pilot, namelijk; in winkelcentrum Beverwaard (IJsselmonde), de Lusthofstraat (Kralingen-Crooswijk) en het centrum winkelgebied Rozenburg.

In de Beverwaard maken de ondernemers gezamenlijk gebruik van flexibilisering van de standplaatsen. Na de zomervakantie is er wekelijks een ondernemer die nu op dinsdag verse visproducten verkoopt d.m.v. een mobiele viskraam! Daarnaast heeft een oliebollenkraam ook tijdelijk gebruik gemaakt van deze flexibilisering. Of er nog meer ondernemers hier gebruik van gaan maken in de Beverwaard is nog niet bekend!

Bron: Gemeente Rotterdam website, foto Beverwaardigheden.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.