Energiemarkt nog niet in de rij voor bouw windmolens langs de Maas

Windmolen Capelle aan de IJssel

Het Gebied IJsselmonde meldt dat er nog geen interesse is getoond van energiebedrijven om windmolens te plaatsen op het grondgebied van Krimpen aan de IJssel! Op het industrieterrein “de Stormpolder” gaan in de nabije toekomst een aantal windmolens geplaats worden.  Wel is door de gemeenteraad in Krimpen aan den IJssel een beleidskader voor windenergie vastgesteld op 7 juni 2018.

Vorig jaar gaf dit beroering bij bewoners aan (Oud)IJsselmondse zijde toen zij hoorde van de plannen van de komst van windmolens bij hun overburen aan de Krimpense zijde langs de Maas. Tijdens een informatieavond in Het Koetshuis in Oud IJsselmonde, begin 2018, werden betrokken bewoners uiteindelijk ingelicht omtrent deze plannen. De meeste daarvan waren tegen de komst van de windmolens! De argumenten waren geluidsoverlast, slagschaduw van de windmolens, en eventuele waardevermindering van hun koopwoning die pal langs de Maas staan!

De gemeente Krimpen aan den IJssel plaatst overigens niet zelf de windmolens, omdat zij daar geen eigen grond voor heeft, en laat dit aan de marktpartijen over! Die blijken nu nog niet in de rij te staan voor het plaatsen van een windmolen op het industrieterrein “de Stormpolder”. De gemeente van Krimpen aan de IJssel laat nu weten dat er voorlopig nog geen planvorming is te verwachten voor de 1e helft van dit jaar 2019! Kortom energiebedrijven staan nog niet in de rij?

Zodra een initiatiefnemer zich meldt, is het van belang om omwonenden en bedrijven goed te informeren. Dit gebeurt door een klankbordgroep op te richten. Dan krijgt men via de klankbordgroep in ieder geval tijdig informatie over de vervolgstappen in het proces en de mogelijkheden voor u om mee te denken, mee te praten en uw stem te laten horen over wat u belangrijk vindt bij de plaatsing van de windmolen(s).
Ook omwonenden of ondernemers uit de gemeenten Ridderkerk, Rotterdam, Krimpenerwaard en Capelle aan den IJssel zijn welkom in deze klankbordgroep. Heeft u interesse, meldt u zich dan alvast aan via
windparkstormpolder@rotterdam.nl.

Brontekst Gebied IJsselmonde, en Beverwaardigheden.nl. Foto Beverwaardigheden.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.