Park gevaarlijk voor mens en dier

Troep bij zitbanken
Troep bij zitbanken

Zaterdagochtend was het weer zover. Hondenbezitters die hun viervoeter uitlieten in het park langs de A16 troffen weer een enorme bende aan bij de grote vijver achter de Geullestraat. Een paar weken geleden in april was het hier ook al een rotzooi naast de zitbanken, want papier, blik, en glas en restanten van een bbq lagen toen overal verspreidt.

Gisteravond is er dus weer een grote puinhoop achtergelaten. Een lege krat bier met de nodige flesjes al dan niet leeg stonden op het voetpad. Zakjes met wiet, en papier lagen her en der verspreidt. Het ergste van alles was dat kapotte flesjes bier op het trottoir, en in het gras aanwezig was. Deze situatie geeft een onveilig gevoel bij bewoners en hondenbezitters om nog langer gebruik te maken van het park, want personen maar ook honden kunnen gewond raken door de nodige aanwezige glasscherven. Juist heel veel honden worden hier uitgelaten omdat het is toegestaan in het park, en ze mogen daar ook loslopen. In de wijk zelf is dat verboden.

Folderpakketten
Folderpakketten

De bezorgers van diverse reclamefolders hebben ook een creatieve oplossing gevonden om hun rondje te lopen(zie foto), zij gooien de pakketten folders in het park i.p.v. in de brievenbus. Het mag duidelijk zijn dat gebruikers er geen goed wordt voor over hebben hoe het park op deze wijze vervuild raakt, en voor een wandelingetje liever elders heen gaan. Jammer!