80-jarige gered uit sloot aan het Dijkje

Dijkje in Bolnes
Dijkje in Bolnes

Nog even langs de fietswinkel op het Dijkje, helaas was deze gesloten, en er zat niets anders op om huiswaarts te keren. Dit gebeurde er toen.

Op zaterdagmiddag hebben twee automobilisten rond 17.15 uur een 80-jarige man uit de sloot gered aan het Dijkje in Bolnes. De eerst passerende automobilist bemerkte de man op doordat zijn hoofd net boven de slootkant uitkwam, want de sloot ligt daar behoorlijk diep. De tweede automobilist moest assistentie verlenen, omdat de eerste redder zich ook nog moest ontfermen over de twee honden die de man aan het uitlaten was wat de redding bemoeilijkte.

Met vereende krachten werd de man weer op het droge getild. Deze had er een nat pak aan over gehouden. Eenmaal op adem gekomen vertelde de man dat hij een duif uit het water wilde redden.

Door de hoge begroeiing van het gras was de slootkant onzichtbaar geworden, hierdoor was de man in de sloot gevallen. Op dat moment had hij het geluk dat er twee passanten langs reden. Geschrokken maar ongedeerd is de 80-jarige man naar huis gelopen, dat dichtbij was van de plaats van het ongeval. Eind goed al goed.