Pakket fraude in Beverwaard

Pakket-fraude

Vele pakketten worden jaarlijks verstuurd en afgeleverd, zo ook in de Beverwaard.

Vandaag was er een tip van een buurtbewoner over pakket-fraude-truc die al langer bekend is!  Deze vindt op dit moment plaats in de Beverwaard volgens die bewoner!

Vele pakketten vinden deze dagen hun weg naar een afleveradres dan is het advies om eerst de naam te controleren, ook al is het pakket voor de buren. Twijfelt u? Neem het pakket dan niet aan, want mogelijk heeft u te maken met pakketfraudeur(s).

In dit geval constateerde de bewoner drie keer een andere naam op het pakket, één daarvan werd weer opghaald. Hoe de frauddeur(s) te werk gaan leest u verder in dit artikel, want het kan vervelende gevolgen hebben voor u!  De bewoner meld dat hij aangifte heeft gedaan.

Tv programma Kassa meldt! 

Een nieuwe manier van oplichten: pakketfraude. De oplichters bestellen voor honderden euro’s aan goederen via een bedrijf en laten dit bezorgen op een willekeurig adres. Het pakket wordt vervolgens door de oplichters met een smoes opgehaald.

Pakket aannemen                                                                                                                           

Het pakket staat op een andere naam dan bij het adres hoort. Degene die het pakket aanneemt (en denkt dat het pakket misschien door iemand anders in huis is besteld) krijgt een telefoontje of iemand aan de deur die zegt het pakket op te komen halen. Gevolg is dat het pakket in handen van de oplichters is en degene die het in ontvangst neemt later een rekening gestuurd krijgt op het ontvangstadres.

Contact opnemen                                                                                                                        Neem geen pakketten aan waarvan je niet weer voor wie het is, waar een andere (onbekende) naam op staat of als het adres verkeerd geschreven is. Mocht u wel een ‘fraudepakket’ hebben aangenomen, neem dan contact op met de organisatie waarvan het pakket afkomstig is. Geef het pakket niet mee aan onbekenden die om het pakket komen vragen.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.