Oprit Keizerwaard krijgt nieuwe verwarmde toplaag

Aanbrengen verwarminginstallatie aan de oprit

De welbekende oprit naar het parkeerdek van het winkelcentrum Keizerwaard wordt voorzien van een nieuwe verwarmde toplaag!

Al enige tijd is men bezig hiermee en het wegdek is voor de helft al klaar. De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van een vloerverwarmingleiding waar 380Volt doorheen gestuurd kan worden.

Dit wordt gedaan omdat de oprit nogal behoorlijk stijl is. Bij gladheid zorgt dit voor problemen als een automobilist naar boven wilt rijden. Door de oprit te verwarmen zal de gladheid oplossen door de warmte, althans dat is de bedoeling.

Nadat de verwarminginstallatie is geplaatst komt er een betonlaag overheen, en daarna nog een kunstoflaag, vertelde de aannemer. Het aanbrengen van het beton is een zwaar karwei, een pomp kan het niet verwerken, dus alles moet per kruiwagen naar boven worden gebracht.

Met de kruiwagen naar het hoogtse punt lopen

Twee werknemers reden per toerbeurt een kruiwagen met betonmortel naar boven naar het hoogste punt aan de oprit! De auto’s werden geregeld met een verkeerlichtinstallatie die het parkeerdek op -en af wilden rijden. Wanneer de oprit klaar is kon men niet zeggen, maar het weer had de laatste tijd niet echt meegewerkt!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.