Afbouw nieuwbouw school Open Venster dichterbij

Bouw Open Venster

De nieuwbouw van de school het Open Venster in Lombardijen-IJsselmonde draaide tot nu toe op een debacle uit voor zowel de gemeente als de school! Vele miljoenen verlies en uiteindelijk stond er nog geen school!

Een prachtige school moest herrijzen op steenworp afstand van de oude locatie aan de Catullusweg. De houten opbouw was al geplaatst toen het helemaal mis ging met de bouw van de nieuwe school die een prachtig ontwerp had.

De bouw startte in 2013, maar werd drie jaar later stilgelegd na meerdere tegenvallers en bouwfouten. In februari werd besloten dat de houten ombouw, die er toen stond, dat deze niet werd afgebouwd, omdat het te duur is. Er kwam een nieuw ontwerp en het huidige schoolgebouw werd voor 400 duizend euro opgeknapt.

Nu is er groen licht vanuit het college van B&W van Rotterdam om de school af te bouwen zij het in een concept. Die verplichting had men vastgelegd in het coalitieakkoord 2018-2022. Samen met de architect, adviseurs en de school wordt er gewerkt aan het Voorlopig Ontwerp in een concept, dit is  inclusief een kostenraming.

De aannemer wordt al op een vroeg moment betrokken bij het project door te gaan werken met een zogenaamd bouwteam. Dit betekent dat de aannemer aan tafel zit bij de uitwerking van het Definitief Ontwerp, zodat zijn expertise dan al kan worden meegenomen.

Voor de aanbesteding zijn vier geldige inschrijvingen ontvangen. De inschrijvingen zijn op prijs en kwaliteit beoordeeld. Aan de partij met de beste aanbieding is de opdracht gegund, te weten BM van Houwelingen.

Het Voorlopig Ontwerp is een maand later klaar dan gepland. Dit is veroorzaakt doordat er extra tijd is genomen om verschillende varianten voor de inrichting van de plattegrond te onderzoeken. Uiteraard streven wij nog altijd naar oplevering van Het Open Venster in de zomervakantie van 2021.

Na afronding van het Voorlopig Ontwerp wordt gestart met het Definitief Ontwerp. De gemeente verwacht het Definitief Ontwerp in juni af te ronden.

Bron: Gem. Rotterdam, foto Beverwaardigheden.nl

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.