Oplossing gezocht voor problemen Keverborgstraat

Problemen Keverborgstraat
Problemen Keverborgstraat

Het Keverborgstraat gedeelte achter de winkels van de Oude Watering kampt met problemen. De winkeliers zijn eigenlijk wanhopig, en ten einde raad voor een goede oplossing van hun problemen. Allerlei vuil vinden zij elke ochtend bij hun achterdeuren van de winkels, zoals lege blikjes bier, afval, glasscherven, en bij tijd en wijlen hangt er ook een verschrikkelijke urine lucht of liggen er condooms op straat. Ook hebben zij een onveilig gevoel door de te hoge aanwezige talud die het park scheidt van deze straat. Deze heeft een te hoge bosschage gehalte en zien liever er wat kleiner groen voor terug. De bomen zien zij liever helemaal verdwijnen.

De vrachtwagen van de landelijke textielsuper zorgt ook voor de nodige problemen. De deur aan de achterzijde van de winkel die aan de Keverborgstraat ligt wordt vaak door deze geblokkeerd. Schade ontstaat aan onze auto’s door de rollende containers die aan de haal gaan, of gewoon een laadklep die er op neerdaalt. Vaak ligt de dader op het kerkhof! Nu kijken we telkens of alles goed gaat als de truck wegrijd. We hebben wel afspraken gemaakt met de textielsuper, maar telkens houden de chauffeurs zich daar niet aan omdat deze te ver moeten lopen met de rolcontainers.

Vaak hebben de ondernemers dit aangekaart bij de gemeente. Zelfs heb ik ze letterlijk bij hun jas mee gesleurd naar deze onwenselijke situatie, maar het blijft alleen maar bij woorden. Om moedeloos van te worden! Vreemd is wel dat juist dit gedeelte van de straat voorzien is van een camera. Ook bewoners van deze straat ondervinden last, want een stukje verderop ligt tussen de enigste twee huizenblokken van diezelfde straat een steeg die regelmatig als toilet wordt gebruikt, en daar ligt ook het nodige vuil van blikjes en glas al dan niet stuk gegooid.

Volgens de ondernemers zou het handig zijn om een gedeelte van de straat vrij te houden van laden en lossen d.m.v. een bord of een vak met gele strepen op het wegdek. Het talud mag dus totaal weg i.v.m. de veiligheid voor de winkeliers. Het voetpad naast de textielsuper moet ook afgesloten worden. Er is niets anders dan ellende met hangjongeren die daar de omgeving ontsieren met vuil, voornamelijk glas.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.