Ophef rond kunstgrasvelden

De media staat er op dit moment bol van over berichten omtrent kunstgrasvelden in ons land! Deze velden worden voorzien van korrels die afkomstig zijn van gemalen autobanden. Dit om brandwonden te voorkomen als men valt of een sliding maakt tijdens een potje voetbal. In Rotterdam, dus ook in Beverwaard, liggen er een behoorlijk aantal van dit soort velden voorzien met die korrels.

Volgens het tv-programma Zembla bevatten sommige korrels op de velden gevaarlijke stoffen die in hoge concentraties mogelijk kankerverwekkend zijn. Het is chemisch afval waar men over praat.

De wethouder van Rotterdam A. Visser, die over de sportvelden gaat, is hiervan op de hoogte evenzo als Minister Schippers van volksgezondheid. Die laatste heeft nu een onderzoek gelast naar de effecten van de korrels op de gezondheid van de gebruikers. Dit onderzoek moet dit jaar afgerond zijn, en zij wil de resultaten begin volgend jaar presenteren.

Inmiddels zit de schrik er goed in bij sportclubs! Sommige melden nu de velden voorlopig niet meer te gebruiken totdat er duidelijkheid is omtrent deze korrels en de effecten ervan op de gezondheid van de gebruikers, en zelfs aanleg van nieuwe kunstgrasvelden wordt in twijfel getrokken of op de lange baan geschoven. Nog vanuit de overheid nog vanuit de gemeente Rotterdam is er nog geen advies gegeven of het gebruik veilig of onveilig is. Wel heeft de wethouder van Rotterdam A. Visser de aannemers gevraagd of er alternatieven zijn om deze korrels te vervangen.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: