Oostdijk verkeer heeft vanaf nu voorrang op Beverwaardseweg

T splitsing Oostdijk met Beverwaardseweg

De T-splitsing Oostdijk met de Beverwaardseweg wordt deze dagen ingericht met een andere voorrangssituatie. Op dit moment zijn de haaientanden al op de weg aangebracht die betrekking hebben op het verkeer komend vanuit de Beverwaard.

De juiste bebording is later geplaatst door de gemeente Rotterdam. De bestuurders zijn ook nog extra attent gemaakt  op deze nieuwe voorrangssituatie met onderborden.

Hoe de gemeente tot deze conclusie is gekomen om de voorrangssituatie te wijzigen aan de Oostdijk met de Beverwaardseweg kunt u lezen in het Besluit verkeersmaatregel. De gemeente geeft aan in haar besluit dat er ter plaatse gekeken is naar het verkeersbeeld, en dat daarom besloten is tot deze maatregel te komen.

Juist de bewoners met name uit de Beverwaard gaven na de eerste berichtgeving op deze website aan, omtrent de verandering, het verkeersbesluit niet te zien zitten. Ze zijn bang voor meer ongevallen nu de bestuurders op de Oostdijk voorrang krijgen. Het is niet ondenkbaar dat met deze maatregel de snelheid op de Oostdijk een verhogend effect heeft.

De aanwezige asfaltverkeersdrempels op de Oostdijk sorteren nu al geen enkel effect om de snelheid er uit te halen, omdat deze veel te laag zijn.  Alleen als deze opgehoogd worden zal dit de ongevallen helpen terugdringen, maar wie zit er nu om nog meer verkeersdrempels verlegen?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.