Verkeerssituatie veiliger bij herinrichting entree Beverwaard?

Nu de herinrichting voor het grootste deel achter de rug is reizen er toch een aantal vragen!

Met deze herinrichting bij de Cannenbuchstraat zou je verwachten dat de veiligheid met name voorop zou staan met name voor de zwakkere verkeersdeelnemers waaronder voetgangers en fietsers.

Fietspad verwijderd richting Cannenburchstraat

Nu kun je daar je vraagtekens bij zetten! Ten eerste werd het fietspad beginnend vanaf de Doorwerthstraat naar de Cannenburchstraat verwijdert (zie foto). Nu worden de (brom)fietsers naar een druk verkeerspunt geleid waar al het overige verkeer links en rechts passeren. Is dit veilig? Lijkt een onveilige situatie voor die categorie weggebruikers aan het worden?

 

 

 

Vliekplein krijgt tweekleurige inrichting

Aan de overzijde ligt het Vliekplein. Deze was voorzien van een (brom)fietspad de wijk in en -uit, richting de Groeninx van Zoelenlaan, daarbij kruist men de trambaan. In de nieuwe aangelegde situatie is de rijbaan van twee kleurensoorten met tegels voorzien (zie foto). De vraag is of het nu een voetpad of een (brom)fietspad wordt? Met het plaatsen van verkeersborden zal het één en ander wel duidelijk gaan worden, maar het is curieuze inrichting van de weg?

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.