Nooduitgang parkeergarage Keizerswaard op slot

Ingang ondergrondseparkeergarage bij Keizerswaard

De deuren van een nooduitgang van de ondergrondse parkeergarage bij Keizerswaard zit op slot! Zowel op straatniveau als in de garage zelf.  Via de betaalautomatenruimte, waar ook liften zijn, moet men toegang kunnen krijgen tot het trappenhuis die als nooduitgang dient. Als men die nu bij een calamiteit wil gebruiken zal men voor een dichte deur komen staan, de deurkrukken zijn er namelijk afgehaald!

De garage is te bereiken via drie liften, maar het blijkt dat één van de drie liften maar is te gebruiken! Het licht in de garage brand hier en daar half, of in een gedeelte helemaal niet!

Het vluchtrouteplan in de garage is aanwezig en onlangs in april 2019 nog goedgekeurd. Niet duidelijk is of de deurkrukken van de nooduitgang toen nog aanwezig waren? Het vluchtrouteplan geeft verder aan dat bij een brand de liften niet gebruikt mogen worden! In zo’n dergelijke situatie is het op dit moment niet mogelijk!

In 2012 werd de garage geopend, maar er waren als snel problemen waaronder lekkages. Gebruikersaantallen bleven achter!

In 2017 werd gemeld dat de ondergrondse garage was overgenomen door Project IJsselmonde, een vastgoed ondernemer. Zij hadden plannen om die problemen te verhelpen en meldde tegenover het AD het volgende:

“De nieuwe eigenaar Project IJsselmonde wil de problemen grondig aanpakken. ,,We gaan de parkeergarage nieuw leven inblazen”, zegt hoofd vastgoed Diederick Vellinga. ,,Dat betekent vooral dat die schoon, heel en veilig moet zijn. En de stalling moet vindbaar zijn, en goed bereikbaar. We proberen er iets moois van te maken, want het is nu een drama.”

Zo te zien zijn de problemen t.a.v. de lekkages in de garage opgelost, en overige vluchtwegen zijn wel bruikbaar. Vermeld mag worden dat op een andere nooduitgang verlichting ten prooi is gevallen aan vandalisme!  Waarschijnlijk ligt de afsluiting van die ene nooduitgang hier ook aan ten grondslag? Autobezitters weten de ondergrondse garage wel vaker te vinden dan voorheen.

Bron: AD.nl; Foto’s Beverwaardigheden.nl

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.