Nog geen hek om hondenuitlaatplaats Schinnenbaan

Hondenuitlaatveldje Schinnenbaan
Hondenuitlaatveldje Schinnenbaan

Zo als het er nu naar uitziet komt er voorlopig geen hek rond het honden uitlaatveldje in het park tussen de Oude Watering en de Schinnenbaan. De hondenbezitters zagen dit wel zitten omdat er eigenlijk in de directe omgeving geen voorziening is om hun honden los te kunnen laten lopen. Zij zijn aangewezen op het randpark langs de A16 of het omheinde uitlaatveldje aan de Houdringeweg, welke een stuk verderop in de wijk aanwezig is.

Er werden ruim 30 handtekeningen opgehaald voor een bewonersinitiatief onder de hondenbezitters, daarna werd er samen met de netwerkcoördinator en de gemeente een offerte opgevraagd voor de kosten van het hekwerk. Uiteindelijk werd het plan ingediend via een Opzoomer idee. Zij lieten weten het plan niet te kunnen honoreren, daar het niet in de kaders viel van een bewonersinitiatief of Opzoomer idee. Waarschijnlijk ligt het plan nu ergens onder in een lade?

Toch liet het Opzoomer team weten meerdere van dit soort aanvragen te hebben ontvangen vanuit IJsselmonde, er schijnt dus behoefte aan te zijn onder de hondenbezitters, maar de regelgeving houd het dit dus tegen. Ook waren zij bang voor het scheppen van een precedent werking. In de Beverwaard en elders wordt regelmatig gecontroleerd op loslopende honden waar dit niet is toegestaan. Terecht vinden de hondenbezitters, maar juist om de honden toch hun energie kwijt te laten raken vinden zij dat de belangrijk dat honden binnen een hekwerk los moeten kunnen lopen. Zeker gezien het feit door de overlast van hondenpoep op het recreatiegras in het park, want niet iedereen houd zich aan de aanlijn plicht. Eigenlijk zou hierdoor een win-win situatie ontstaan.

Hoe het nu verder gaat weet men niet, maar de teleurstelling onder de hondenbezitters is groot, omdat het hekwerk er waarschijnlijk nooit zal komen. Saillant detail is wel dat een paar dagen geleden op het Facebook van de Beverwaard een behoorlijk discussie over hondenpoep oplaaide. Ook hier was men niet te spreken over het aantal uitlaatveldjes voor de honden in de wijk, en ook constateerde de bewoners dat het opruimen van hondenpoep zelden gebeurd.

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.