Nieuwe dienstregeling per 14 december bij Stads en Regiovervoerders

RET

Op 14 december 2014 start de nieuwe dienstregeling voor 2015 bij de Stads en Regiovervoerders waaronder de RET en Arriva. Dit heeft weer te maken dat er een miljoen bezuinigd moest worden op het openbaar vervoer. Er zijn flink wat wijzigingen in deze dienstregeling vooral bij de bus die betrekking hebben op de reizigers vanuit Barendrecht en Ridderkerk. Ook bewoners uit de Beverwaard maken veel gebruik van deze bussen op de noord en -zuidrand van de wijk. Hieronder alles op een rijtje!

Buslijn 140. Aan de dienstregeling of route veranderd niets van buslijn 140.

Lijn 143
Deze lijn rijdt tussen 7 en 19 uur van Dordrecht naar Zuidplein. De route tussen Zuidplein en Koningsplein is hetzelfde als nu. Na Koningsplein gaat de route via de haltes Jan
Luykenstraat, Staringlaan, Vogelvliet en Zwaluw naar Sporthal Drievliet. Vanaf daar gaat lijn 143 via de route van de huidige lijn 144 naar Dordrecht.

Lijn 144
In dienstregeling 2015 gaat deze lijn vaker rijden. De route tussen Zuidplein en Sportlaan blijft hetzelfde als nu. Tussen de haltes Sportlaan en Koningsplein gaat lijn 144 via de haltes Sportlaan, Kastanjelaan en De Riederborgh naar de haltes Dr. Colijnstraat, Koningsplein en Jan Luykenstraat. Vanaf de halte Jan Luykenstraat start een rit op lijn 146 naar Zuidplein (via Drievliet). De lange ritten naar Dordrecht worden overgenomen door lijn 143.

Lijn 145
Reizigers tussen Ridderkerk en Kralingse Zoom moeten in de huidige dienstregeling met lijn 145 of met een paar ritten van lijn 245 in de spits reizen. In de dienstregeling van 2015 gaat lijn 245 veel vaker rijden. Hierdoor zijn reizigers sneller op hun bestemming. Daarnaast rijdt er straks ieder kwartier een bus (lijn 183 of lijn 83) tussen Kralingse Zoom en Keizerswaard. Aangezien de ritten van lijn 145 straks gaan rijden als
lijn 245 en er net zoveel ritten zijn tussen Keizerswaard en Kralingse Zoom als nu, is het niet langer noodzakelijk om lijn 145 te blijven rijden. Reizigers die willen reizen tussen Ridderkerk en Keizerswaard kunnen straks gebruikmaken van en lijn 143 (1-2x/uur), maar veel vaker van buslijn 144 (4-6x/uur) en eventueel van lijn 245 met een overstap bij P&R Beverwaard.

Lijn 245
Met ingang van de dienstregeling 2015 gaat lijn 245 vaker rijden. Hierdoor zullen reizigers sneller van Ridderkerk op Kralingse Zoom zijn. Tevens gaan de ritten op de terugrichting via de Rotterdamseweg (halte Sportlaan) rijden. De route in Drievliet wordt iets ander dan nu. Lijn 245 gaat ’s ochtends bij de Spinozastraat beginnen en rijdt dan naar Sporthal – Staringlaan – Jan Luykenstraat – De Riederborgh – P&R Beverwaard – HES – Kralingse Zoom (‘s mddags v.v.).

De Sneldiensten van de Arriva bussen komen te vervallen over de Rotterdamseweg. Dit zijn de bussen die van de Kralingse Zoom afrijden v.v. Deze waren herkenbaar aan de hoge nummers zoals bijvoorbeeld 187, etc…

Op dit moment legt men de laatste hand aan de tramlus richting Keizerswaard. Voor de reizigers vanuit de Beverwaard betekent dit dat zij geen extra overstap meer hoeven te maken vanaf tramlijn 23 op een bus richting Keizerswaard .

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.