Nieuwbouw Aula voor begraafplaats Oud IJsselmonde

Hervormde Begraafplaats Oud IJsselmonde bouwt nieuwe Aula

In de zomervakantie is men begonnen aan de nieuwbouw van de aula van de Hervormde Begraafplaats in Oud IJsselmonde! De oude aula moest eerst worden afgebroken!

Na meer dan 100 jaar te hebben dienstgedaan en diverse grotere en renovaties te hebben ondergaan is de aula van de begraafplaats aan de Benedenrijweg sterk veroudert. In de huidige toestand voldoet de aula niet meer aan de eisen van de tijd. Ten aanzien van de toekomst zijn daarom meerdere alternatieven overwogen en daarvan is nieuwbouw de meest aantrekkelijke gebleken. Hierdoor kunnen namelijk ook nieuwe functionaliteiten toegevoegd worden waarnaar vraag is zoals: familiekamers, ontmoetingsruimte, mortuarium en Aula tot 80 personen. Door de nieuwbouw zal ook de uitstraling van de begraafplaats als geheel verbeteren.

Inmiddels zijn de metselaars zo goed als klaar met het realiseren van de muren. Daarna zal binnen verder gewerkt worden en zullen ze het dak verder afmaken. De aannemer ligt op schema en zoals het er nu uitziet zal voor eind januari 2019 het uitvaartcentrum gebruikt kunnen worden.
De officiële opening zal later plaatsvinden, dit wordt op een later moment bekend gemaakt! We zullen dan stilstaan bij “Begraven door de eeuwen heen op IJsselmonde, toen, nu en in de toekomst”
We doen dit in samenwerking met de Stichting Behoud Adriaen Janszkerk en de Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde.

Bron: website: http://www.begraafplaats-ijsselmonde.nl. Foto Beverwaardigheden.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.