Nieuw sportpark Olympia te klein

Clubverzamelgebouw Olympia. Twe vereniging FC IJsselmonde en HC Feijenoord.

Insiders van betrokken verenigingen, bij de bouw en aanleg van het nieuwe sportpark Olympia aan de Stadionlaan, blijken nu gelijk te krijgen dat het complex te klein is voor al de sportverenigingen die daar nu gehuisvest zijn!

De drie clubs op voormalig sportpark Varkenoord die in het kader van de herstructurering samen zijn gegaan, ging in 2016 FC IJsselmonde heten. Maasstad/Tediro, Lombardijen en DHZ. Zij vallen voetballen op zaterdag -en zondag op het nieuwe sportcomplex die overigens te laat werd opgeleverd! Daarnaast is hockeyclub Feyenoord ook één van de nieuwkomers op het complex waarvoor ook sportvelden zijn aangelegd. Die velden met kunstgras zijn ongeschikt om op te voetballen!

De overgebleven verenigingen Feyenoord en Overmaas bleven zelfstandig. Die laatste zou ook intrek nemen in een ruimte van het nieuwe gebouw die uit drie delen bestaat, maar dat was tot op heden niet gebeurt. Zij gaan volgens berichtgeving alsnog het nieuwe seizoen ook vanuit het nieuwe sportcomplex spelen. Het terrein waar zij nu voetballen wordt opgslokt door nieuwbouw in de komende jaren!

Nu het oude Clara Ziekenhuis is gesloopt komt daar de weg vrij voor de nieuwe accommodatie voor Feijenoord. Deze krijgt een groot deel met velden na de herstructurering op het voormalige Varkenoord complex!

De situatie bleek al snel nijpend nadat het eerste fluitsignaal had geklonken dit voorjaar. De jeugd van FC IJsselmonde die op zaterdag speelt bestaat alleen al uit 20 teams, die spelen niet elke week allemaal thuis, maar ervanuit gaande dat er ook nog senioren moeten spelen lijkt het erop dat het complex te klein is met het aantal velden en ook met het aantal aanweizge kleedruimtes.

De oplossing lijkt al voor handen te liggen! De komende tijd gaan de verenigingen gebruik maken van de voormalige voetbalvelden van FC Lombardijen, deze zullen dan eerst opgelapt moeten worden, bestaande uit een (kunst)speel en grasveld. Om het te kort aan voetbalvelden in de toekomst helemaal op te lossen is de gemeente van plan om op de voormalige parkeerplaats van het Clara Ziekenhuis twee voetbalvelden neer te leggen! Of het tekort van kleedkamers ook wordt opgelost is niet bekend.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.