Memo Quest in park Schinnenbaan

Memo Quest in park Schinnebaan. (tov IJsselburgh)

Zeven blauwe pilaren staan op dit moment nog afgeschermd achter een hek in het park aan de Schinnenbaan naast de speeltoestellen! Als je er langs loopt lijkt de opstelling mystiek, maar dat heeft een bedoeling.

Deze zijn een onderdeel van de computer die in het middenstaat van het speelveld, een druk op de knop en spelen maar. Alle spelpilaren, zoals deze worden genoemd,  zijn voorzien van een ronde touchscreen die tijdens een spel een functie hebben, en ze zijn ook voorzien van geluid. Je kan er bijvoorbeeld memorie op spelen of landje vervoveren. Het is een interactiefspel voor jong en oud.

Memo Quest is niet alleen gebasseerd op spelletjes, maar ook op vragen over cultuur en gezondheid en zo leer je een hoop over de wereld om je heen volgens de bedenkers waar Quest bij betrokken is. De firma Yalp ontwierp deze nieuwe manier van buitenspelen!

De Memo Quest heeft een internetverbinding zodat nieuwe spellen en vragen kunnen toegevoegd worden. Ook andere instellingen kan men aanpassen. De scholen in de Beverwaard gaat de Memo Quest in hun lespakket opnemen. Dan zal men tot september moeten wachten, want de gemeente laat weten het Memo Quest dan in gebruik te willen nemen!

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.