Nieuw parkeerterrein P+R de Kuip vanaf de zomer betaald parkeren

Nieuwe P+R de Kuip wordt betaald

Automobilisten die hun auto willen neerzetten op het parkeerterrein bij De Kuip moeten vanaf de zomer parkeergeld betalen. Het terrein is nu nog gratis, maar wordt na het voetbalseizoen een P+R.

Op het parkeerterrein geldt momenteel vrij parkeren, behalve op dagen dat Feyenoord voetbalt of als er evenementen zijn in De Kuip. Vanaf juli komt er een slagboom te staan.

Mensen kunnen dan alleen nog gratis parkeren als ze na afloop kunnen aantonen dat ze met het openbaar vervoer verder zijn gereisd.

Het tarief is volgens de gemeente hetzelfde als in omliggende wijken. In bijvoorbeeld De Veranda moet overdag 1,67 euro per uur betaald worden. ’s Nachts is het gratis.

In 2016 verscheen er een rapport waarin de mogelijkheid van deze betaalde P+R vermeld werd. Dit alles heeft te maken dat op de P+R Noorderhelling in de toekomst gebouwd gaat worden. Dit i.v.m. de komst van de ontwikkeling van Feyenoordcity!

Even dreigde ook de P+R Beverwaard betaald parkeren te worden in dit plan, maar voorlopig lijkt daar nog geen sprake van te zijn. Wel is bekend geworden dat het parkeerterrein aan de Charles Binghamweg, het evenemententerrein welke achter de tramremise ligt bij de Beverwaard, opengesteld is voor de supporters van de thuiswedstrijden van Feijenoord.

Zij kunnen gebruik van maken om hun voertuig daar te parkeren voor een bezoek aan het stadion via tramlijn 12 vanaf tramhalte “P+R Beverwaard”.

Update: Wethouder Pex Langenberg laat in een schriftelijke het volgende weten: ‘Met P+R parkeren ontlasten we de binnenstad door het voordeliger te maken de auto aan de rand van de stad te parkeren en verder te gaan met het OV. De huidige P+R Noorderhelling wordt na de zomer gesloten en gereed gemaakt voor bebouwing. Daardoor valt er heel wat capaciteit voor P+R parkeren weg. Dat tekort wordt opgevangen door het parkeerterrein bij de Kuip geheel P+R te maken.’

Brontekst RTV Rijnmond en Beverwaardigheden.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.