Nieuw asfalt Groeninx van Zoelenlaan

Werkzaamheden Groeninx van Zoelenlaan 7 t/m 22 oktober

Tussen 7 en 22 oktober wordt het asfalt op de Groeninx van Zoelenlaan tussen de Akkeroord en de Noorderkerkedijk vervangen. Het huidige asfalt is versleten. De nieuwe asfaltlaag is zogenoemd stil asfalt waardoor de omgeving minder last heeft van verkeersgeluiden. Aan de rotonde wordt niet gewerkt. De werkzaamheden worden ’s nachts uitgevoerd.

De werkzaamheden houden in dat er een nieuwe slijtlaag wordt aangebracht. Ze staan los van de plannen voor de eventuele aanpassingen van de kruispunten bij het winkelcentrum Keizerswaard. De aanpassingen van deze kruispunten hangen samen met de ontwikkelingen rond het winkelcentrum en die zijn helaas nog niet helder. Maar daarop wachten is geen optie, het aanbrengen van een nieuwe slijtlaag is nu al nodig.

Veiliger oversteken met de fiets. Om het voor fietsers veiliger te maken de weg over te steken, wordt bij de Notenhagen een oversteekplaats aangepast. Tijdens de werkzaamheden is het fietspad gewoon open.

Minder water bij de bushalte. Als het heeft geregend, staan er vaak plassen bij de bushalte van winkelcentrum Keizerswaard. Als de weg toch is afgesloten proberen we dit meteen op te lossen.

Parkeren. Met borden wordt aangegeven wanneer u niet kunt parkeren op een bepaalde plek. Parkeert u daar toch, dan kan de auto worden weggesleept of beschadigen door de werkzaamheden.

Werktijden. Om het verkeer zo min mogelijk te hinderen wordt er op werkdagen ’s avonds en ’s nachts gewerkt. De werktijden zijn van 19.00 uur in de avond tot 6.00 uur in de ochtend.

Bereikbaarheid. De straat wordt in delen afgesloten en opnieuw geasfalteerd. Verkeer kan de omleiding volgen die met gele borden wordt aangegeven. Overdag kan het verkeer de Groeninx van Zoelenlaan gewoon gebruiken. Ook de bus blijft rijden tussen 7 en 22 oktober.

Overlast. Het werk kan (geluids)overlast veroorzaken voor omwonenden. Verkeer moet rekening houden met een iets langere reistijd en omrijden.

Meer informatie. Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Tot 2 oktober kunt u contact opnemen met Peter van Druten (pp.vandruten@rotterdam.nl of 06-10 11 12 01). Vanaf 3 oktober kunt u terecht bij Ilse van den Berg (i.vandenberg2@rotterdam.nl of 06-18 29 40 15)

Bron: Gemeente Rotterdam.

Helaas zijn de werktijden op de foto verschillend dan wat er in het bericht aangegeven staat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.